Medicijnjuwelier

Palencia, ‘Laboratorio Farmacia Atienza’, zo’n chique apotheek heb ik nog nooit gezien. Geen apothekerskruis aan de gevel, maar het kruis ís de gevel. Goede vormgeving, betekenis gemixt met functie. De dwarsbalk etaleert de waren, de lengtebalk is de toegang. Dat alles drie-dimensionaal in een verguld gekleurde omlijsting. Ik stel me voor dat alles hier een goudglans heeft: pillen, capsules, drankjes, smeersels, zwachtels, pleisters en achter elke aandoening staat verzachtend ‘de oro’.

Deze apotheker is een juwelier en met veel zorg toont hij het juiste medicijnsieraad op een blauw fluwelen schaaltje. ‘Tengo dolor de cabeza’ zeg ik. Hij adviseert me de armband met twintig glanzende dragees. ‘Dat moet voldoende zijn tegen uw hoofdpijn’.

 

© Karin van Pinxteren, 17 juli 2013

 

Farmacia Laboratorio Atienza, Panlencia, Spanje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s